čtvrtek 11. září 2014

Čtvrtek 11. září


Do dnešního dne jsme se poprvé budili bez sluníčka. I přes chladnější počasí dnes probíhala část výuky na školní zahradě, kde byl prostor pro jazykové hry s pohybem.

Po obědě jsme nabrali směr Stonehenge, který je vzdálený asi hodinu a půl cesty. Na prvním zájezdu do Anglie v roce 2009, jsme už tuto nejslavnější megalitickou památku na světě prozkoumali, ale to si pamatuje už jen Kristýna, tak s chutí do toho. Od té doby prošlo turistické centrum velkým stěhováním a modernizací. V okolí monumentu byla částečně zrušena příjezdová cesta od hlavní silnice. Z ní také zmizelo turistické centrum s parkovistěm. O několik desítek metrů dále bylo vybudováno nové velké návštěvnické centrum s parkovištěm a k němu přilehlé muzeum s historií tohoto místa. Autobusem jsme se přepravili až k prehistorickému monumentu, kde mohlo začít fotografování a obdivování legendami a otázkami opředeného místa.





Už v poledne jsme rodinám dali zprávu, že přijedeme malinko později, a ať se nestrachují. Nebylo by totiž tradicí, aby se návštěvník Stonehenge nejel podívat do blízkého města Salisbury, kde se do nebetyčných výšek vzpíná nejvyšší věž v Anglii, část středověké katedrály. A opravdu bylo co obdivovat!









A hned od katedrály v Salisbury do autobusu a už zase míříme do hostitelských rodin. A mohli jsme si udělat další plus k tomuto dni....sice zataženo, ale neprší! Snad to tak zůstane i zítra...držte palce.

1 komentář:

  1. Je vidět, že si výlety užíváte, to mě nesmírně těší!!!

    OdpovědětVymazat