středa 10. září 2014

Středa 10. září

Projížďka dnešním dnem

Dnešní den děti nastartovaly aktivní prací v hodinách, za kterou byly moc pochváleny. Některé ze skupin se propojily se studenty z Itálie a oslnily svou pracovitostí a mírou zapojení své britské učitele. Na dnešní jízdu bylo připraveno opět krásné počasí, a tak jsme poobědvali a na plný plyn vyrazili do muzea automobilové techniky s názvem Beaulieu. Po prohlédnutí mapy areálu už nám byl jasný dovětek u loga:

"Much more than a Motor Museum". 

Část věnovaná servisnímu zázemí
Muzeum automobilů

Vlastní muzeum je věnováno automobilové historii dávné i nedávné, část věnovaná servisnímu zázemí z dob minulých a malá část věnovaná automobilovému sportu. 




Strech limuzína



Menší část je věnována populárnímu pořadu Top Gear. Shlédli jsme video ze zákulisí pořadu, ti odvážnější vyzkoušeli i simulátor. 



Auto předělané k překročení
 kanálu La-Manche





Všichni si nadšeně prohlíželi upravená stará auta, často otlučená a již nepojízdná, a nadšeně vzpomínali na jednotlivé epizody pořadu. 



?
?

Vyhrazený pavilon měly automobily ze stříbrného plátna, jako je automobil, jehož majitel byl Arthur Weasley v Harry Potterovi, auto Mr. Beana a nemohlo chybět ani auto z jedné z "bondovek". Poznáte, které je které :-)
                                                     
                                                                          ? 
Poslední součástí rozlehlého areálu bylo historické sídlo z 13.století s názvem Palace House, přilehlým opatstvím a krásnými zahradami. Zde význam slova Beaulieu - krásné místo, dostává svůj význam. A právem se Palace House řadí mezi dnes deset nejkrásnějších paláců, domů a hradů v Anglii. 

Palace House

jednokolejka
open-topped London Bus





A abychom si toho automobilismu a jízdy řádně užili, přepravovali jsme se po areálu třeba vláčkem nebo dvoupatrovým autobusem. 
I přesto jsme byli po třech hodinách exkurze unavení, nadšeně přijali místo v našem žlutém autobusu, nechali se odvézt ke škole a spěchali domlů na večeři a za zaslouženým odpočinkem.


Žádné komentáře:

Okomentovat